New and unique in the world of Bucks and Spurs – Hopi collection

Vår inspiration, drivkraft för fint hantverk och känslan man får av möten och
tillfälligheter är sådant som föder idéer. Ibland, men inte alltid, leder dessa idéer till något

som man känner helt enkelt bara måste göras. Arbetet med den här
kollektionen började med att vi för några år sedan skissade fram vårt mönster 

”Indian Horses”. Här kommer nu fortsättningen...

Och detta är historien om hur dessa möbler kom till…

 

Vår vän Bim har ett flertal gånger rest till Arizona i USA. Från början var det för att köpa begagnade westernsadlar och ta med hem till Sverige. Bim är sadelmakare men är också skicklig på att sy kläder

och annat i skinn. Under sin första resa till Arizona kom hon i nära kontakt med Hopiindianerna, något som inte alls var planerat utan något som bara hände. Hon fick uppleva hur indianerna lever och hur deras samhälle fungerar, allt på nära håll. Detta ledde bland annat till att hon sydde cermonikläder i fina hjortskinn till flera stammedlemmar. Under ett av våra besök hos Bim visade hon oss de vackra skinnen hon köpt i Hopiland/Arizona, men även många fina föremål gjorda av indianerna och kläder som hon sytt. Med oss hem från Bim följde nu några av de fina skinnen. De kom att bli inspiration och en viktig del i det nya som så sakteliga började ta form. Namnet på vår kollektion blev naturligtvis ”Hopi Collection”.

 

Att kliva in i Magnus snickeri är en upptäcktsresa. Här blandas trämaterial med gamla fina maskiner, verktyg, metalldelar från gamla flygplan och ofärdiga saker. Ett för Magnus ordnat kaos och för oss en inspiration och skattjakt, om än en dammig sådan. Mitt i röran stod ett vackert träsnidat hästben. Vi kunde inte släppa det. Det blev en ytterligare pusselbit... Så småningom bad vi Magnus forma ett nytt hästben men på ett lite annat sätt än han gjort tidigare, nu mer rufft och hugget. Vi ville att det skulle

få ett rustikt uttryck. Det tog lång tid att hitta rätt form och känsla på benet. Att detta skulle vara benen till skåpet vi skissat på var nu självklart. 

 

Det blev många resor ner till Magnus för att så sakteliga jobba fram formen på skåpet och hästbenen innan skåpet fick sitt slutliga utseende.

Kawayo

Skåpet är en del i "Hopi Collection 2017" där också pallen Kiva och mönstret Hopi ingår. Ett unikt skåp som i fantasin likt hästar står och stampar och vill iväg. Du tar varsamt i det tunna handsmidda och lädersydda beslaget och dörrarna öppnar sig som två vingar. Nu blottar skåpet sina hemligheter - dina mest värdefulla föremål eller samlingar. När du sedan sakta stänger dörrarna, står skåpet ”blick stilla” igen och vilar tryggt på hästbenen.

Skåpet är i ek med ett vackert hjortskinn i botten invändigt. Det kommer med de handsnidade benen göras på beställning i en numrerad upplaga om tio stycken. 

Kiva

Pallen Kiva är trots sitt nätta uttryck en stark liten arbetshäst och passar nästan var som helst både för

prydnad och funktion. Sitt där du vill. Meditera, fundera, diskutera eller bara njut. Pallen är i ek med sits 

och dekor i läder från Tärnsjö garveri.  Ett detaljrikt och vackert hantverk.

MARINA DAHLBLOM

MARINA@BUCKSANDSPURS.se

BOKA MÖTE MED OSS

RING +46 70-606 99 26 ELLER +46 70-772 72 60

  • Facebook
  • Houzz Social Ikon
  • Pinterest
  • Instagram

KUNDtjänst

Copyrights

©2018 by Bucks and Spurs. Proudly created with Wix.com